新年好呀! (Gelukkig nieuw jaar) Hier in Beijing wordt het warmer! Hoera!! Deze week begonnen we nog met -2•C maar we zitten nu soms al op 2 graden boven nul. Het zonnetje schijnt en dat helpt al heel veel! Deze week is het Springfestival, Chinees nieuwjaar. 2016 is het jaar van de aap en dat is overal te zien. Vandaag bezochten we de tempel van de aarde om daar het Chinese nieuwjaar te vieren. Ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien! Het was prachtig, niet alleen de aankleding, het weer, blije gezichten, maar ook de optredens. We begonnen de schoolweek met het kalligraferen van onze namen en we kwamen veel te weten over tradities en de betekenis van het Chinese nieuwjaar. Zo krijgen de kinderen een envelop met een random bedrag er in. Het bedrag dat zij krijgen heeft een betekenis. Zo betekent ¥6 geluk en ¥8 rijkdom. Ons huiswerk voor deze week was: mensen in het Chinees de weg vragen. Achja, het was het proberen waard maar echt begrijpen deden ze het nog niet. Zal nog aan de tonen liggen. Om onze tonen te oefenen gingen we, als echte Chinezen, naar een KTV. Karaoke zingen in een aparte ruimte met je eigen groep, eten en drinken. KTV is hier heel populair. De KTV die wij bezochten had alleen al meer dan 300 ruimtes waar makkelijk 20 personen inpassen. Later aten we met een groepje overheerlijk Thais! Vanwege het springfestival hadden we een ander rooster dan normaal en zo kwam het dat we vrijdagmiddag heerlijk een rustige middag in de mall door konden brengen met koffie en drakenfruit! Zaterdag was het zo ver. We moesten ons tripje naar de Great wall toch echt overdoen, maar dit keer goed! Eliana regelde de busjes en alles liep gesmeerd. De hele dag! Het weer was top, het uitzicht prachtig. Weinig wind en zelfs de lucht was blauw! Iedereen genoot, en zelfs, de volgens mijn iPhone, 134 verdiepingen aan treden waren geen reden om te zeuren. 😏😉 Caroline en ik bezochten Qianmenstreet. Zo mooi! Een soort Chinese Disney-parade straat. Met uitzicht op een Chinese poort in plaats van het kasteel. Alles was al zo leuk, maar dat we Beijing's specialiteit: Beijing sugarcoated berries, kregen omdat de mevrouw mijn haar en ogen zo mooi vond maakte me dag toch wel. 😳☺ En dan natuurlijk nog op de foto. (Ik vraag me echt af wat al die Chinezen met die foto's doen?) Gister begon het nieuwe jaar, maar nu zitten we er nog midden in. Alleen de McDonald's is open, de straten zijn weer leeg en de laatste metro's rijden zo weg. Ik ga nog even genieten van mijn nieuwjaarsvakantie tot woensdag, de foto's komen jullie kant op! |
Larissa
|