Goedemorgen! 早上好
Soms moet je even doorbijten om er sterker uit te komen. De afgelopen weken lieten dit duidelijk zien. Als ik een lijstje zou maken van negatieve en positieve dingen dan zou het positieve lijstje aanzienlijk langer zijn. Alleen soms is het gewoon lastig om dat even in te zien. Toch wil ik de positieve dingen graag bekijken en daaruit de energie halen die ik nodig heb om nog meer leuke dingen te doen. Te houden van het leven en de mensen die erin zitten. Natuurlijk heb ik dan ook Narinder om bij in slaap te vallen en mijn verhaal kwijt te kunnen als dat eens nodig is. En andersom. Afgelopen weekend bleef Yarosa slapen, nou dat is altijd Good Vibes. Een slaapfeestje met Disney film, Indiaas eten bij oma Joke en opa Floris, ontbijten met ei en zelf de champignon snijden, canta tour, wraps en natuurlijk bubble tea. Ook was het de maand waarin de huwelijksuitnodigingen binnenkwamen. Alle adressen schreef ik al en de enveloppen werden gesloten met een prachtige sluitzegel. Ergens deze week gaan ze op de post en dan is er geen weg meer terug. Ook kwamen er al andere gave dingen binnen voor bij het feest en ontwierp ik al verschillende borden etc. Nu nog even kijken wat het handigst is qua vervoer en aankleding naar en op de locatie, want dat is iets wat een uitdaging is als je trouwt in het buitenland natuurlijk. Wat wel al rond is is de muziek en ook foto- en videografen hebben we vandaag al gecontacteerd. Dit zal dus ook deze maand afgerond kunnen worden. Dan zitten de ‘grote zaken’ er bijna op. We gaan pakken passen ergens volgende week en mogen 20 februari in ondertrouw gaan in Amsterdam. (Want dat wil ik erg graag, in plaats van Almere) Ook was er deze maand genoeg om te vieren. Met Jantien De Graaf Bierbrauwer ging ik lunchen in Zuid-Oost. Het etentje dat we beloofden te geven van ons prijzengeld voor beste Halloween-outfit (voor de oplettende en vaste lezers) in 2021 werd eindelijk verzilverd aan een heerlijk Indisch diner. Met Cindy gingen we op instrammable uitje naar een heerlijk Korea-inspired broodje, waarvoor we best lang in de rij moesten staan. Haha! Maar natuurlijk was het hoogtepunt de Chinees Nieuwjaar viering thuis met vrienden. Inclusief alle typerende gerechten voor het feest: een hele vis, van kop tot staart, rijst, groenten, loempia’s en natuurlijk 100 verse dumplings Daarnaast stond ik elke dag voor de klas en kreeg ik een mailtje van Eline om elkaar te ontmoeten en China-verhalen uit te wisselen. Nu heeft zij mij kunnen connected met 2 van haar Chinese docenten en ga ik meer aandacht stoppen in de Chinese taal. Ik merk namelijk dat door het weinige gebruik (vooral veel basis aanleren en spreken) hier in Nederland heel veel uit m’n hoofd lijkt te zijn. Dus dit lijkt me een hele fijne, maar ook goede stap die precies op tijd op m’n pad lijkt te zijn gekomen. Hier ga ik dus nog even op voortborduren, maar in ieder geval startend met het afnemen van een lessenpakket en dus veel conversatie! Prioriteiten zetten en ja, de kerstboom staat nog. Het zorgt voor licht in de dagen en ik zal hem in de krokusvakantie voor iets lente-achtigs inruilen. Beloofd! |
Larissa
|